Kreator wypisu z subskrypcji

 

 
 
 
 
 

Aby przejść do kreatora, wejdź w Ustawienia → Inne → Strona wypisu.

 

[1] Obrazek – jeśli nie chcesz skorzystać z zaproponowanej grafiki, wybierz Upuść plik tutaj lub Wybierz z galerii aby dodać własną

WAŻNE: Jeśli wybrana grafika zostanie usunięta, automatycznie zostanie przywrócona ta domyślna.

[2] Kolorystyka – możesz dokonać zmian kolorystyki wymienionych elementów zaznaczając wybrane kolory

WAŻNE: W każdym momencie możesz powrócić do domyślnych ustawień klikając Przywróć domyślne kolory

[3] Domyślny język – wybierz język z rozwijanej listy jeśli chcesz zmienić domyślne ustawienie

WAŻNE: Język dopasowuje się do języka przeglądarki, w przypadku gdy nie zostanie rozpoznany lub będzie inny niż ten co mamy, wówczas wyświetli się domyślnym języku

W formularzu wypisu jest 26 języków

[4] Podgląd – w tym miejscu na bieżąco widzisz dokonane zmiany

[5] Strona wypisu – pierwsze okno, które pojawia się gdy kontakt chce zrezygnować z subskrypcji; kontakt zaznacza jedną z dwóch opcji: Chcę otrzymywać wiadomości dalej lub Nie chcę otrzymywać więcej wiadomości

WAŻNE: W tym miejscu można też zmienić język jeśli wypis z subskrypcji jest przeznaczony dla kontaktów posługujących się innym językiem niż ten, w którym obsługujemy system

[6] Podgląd na urządzeniach mobilnych – klikając wybraną opcję, dowiesz jak podgląd wypisu z subskrypcji będzie wyglądał na wybranym urządzeniu

Jeśli kontakt wybierze opcję rezygnacji z subskrypcji (Nie chcę otrzymywać więcej wiadomości), zostanie automatycznie przekierowany do takiego widoku.

[1] W pierwszej części kontakt może wybrać, czy chce potwierdzić wypis z subskrypcji, ograniczyć liczbę otrzymywanych wiadomości do jednej tygodniowo lub zrezygnować z otrzymywania wiadomości SMS

[2] W drugiej części kontakt jest proszony o zaznaczenie powodu/powodów rezygnacji z subskrypcji lub ograniczenia ilości otrzymywanych wiadomości

Gdy kontakt zaznaczy wybrane opcje i potwierdzi swoje preferencje klikając Wyślij, zostanie przekierowany do następnego widoku.

[1] Kontakt zostaje poinformowany o wypisie z wybranej listy mailingowej

[2] Kontakt ma możliwość powrotu na listę mailingową gdy kliknie tę opcję

W przypadku gdy klient zdecyduje się pozostać na liście mailingowej, zostanie przekierowany do następującego widoku gdzie zobaczy podziękowanie za zainteresowanie ofertą.